Camping Op de Tuin

Cultuur

Historisch Bergen op Zoom

Met maar liefst 800 monumenten en monumentale panden, ervaar je de rijke historie van Bergen op Zoom. Bezoek het Markiezenhof, één van de fraaiste stadspaleizen van West-Europa. Achter de imposante gevel met felrode vensterkorven vindt u een intrigerend complex van zalen, stijlkamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen. In het paleis vind je het museum over de stad en steeds wisselende tentoonstellingen.

Andere historische bezienswaardigheden staan op de website van VVV Brabantse wal.

Theater van het goede leven

Bourgondisch genieten kun je volop in het centrum van Bergen op Zoom. Van vijf sterren restaurant tot Japans of Mexicaans. Uitgebreid lunchen op de Grote Markt of koffie met huisgemaakt gebak bij ijssalon Crusio of Café Helene. Overal heerst de Brabantse gezelligheid.

Ook winkels zijn er in overvloed. Landelijke ketens worden afgewisseld met locale boetiekjes en snuisterijwinkeltjes. Sla daarvoor eens een zijstraatje in. De inwoners van Bergen op Zoom zijn trots op hun stad en wijzen u graag de weg. In het voorjaar en in de zomer is er veel muziek en vermaak.

Bekijk de uitagenda van Bergen op Zoom. Dagje regen? Ga een potje poolen of biljarten in het Provoosthuis of geniet van een lekkere High Tea bij The Old Backery.